Antalya

Antalya – een stad aan de Middellandse Zeekust. Hoewel de meeste toeristen in het begin naar Antalya gaan, blijven ze hier niet lang. Vanaf het vliegveld gaan ze rechtstreeks naar een van de nabijgelegen resorts. Er zijn echter veel interessante dingen te zien in Antalya zelf. De stad werd in 158 voor Christus gesticht door de koning van Pergamon – Attalus II. Daarna kwam het achtereenvolgens in handen van de Romeinen, de heersers van Byzantium, de kruisvaarders en de Ottomaanse Turken.

Het belangrijkste monument van Antalya is de Kaleiçi-citadel die vlakbij de haven oprijst. De stad heeft een prachtige oude binnenstad, waar je de Saat Kulesi (klokkentoren), de Tekeli Mehmet Paşa-moskee uit de 18e eeuw, de Seljuk Yivli Minare (gecanneleerde minaret), de Eski Camii (oude moskee) uit de 14e eeuw kunt bewonderen.

De bovengenoemde monumenten zijn slechts een deel van wat er te zien is in Antalya. We geven ook een aanbeveling om het Archeologisch Museum te bezoeken of een wandeling te maken door de prachtige parken en straten. Je kunt ook winkelen in de nabijgelegen bazaar. Antalya is er trots op een van de mooiste Turkse steden te zijn.