Kemer

Kemer – een toeristisch stadje gelegen op ca. 40 km ten zuidwesten van Antalya. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen. Je ziet hier prachtige stranden, zoals Moonlight Beach, en pittoreske baaien. Hier zijn ook veel hotels en resorts gebouwd. De standaard van de hotels is vrij hoog, maar de prijzen zijn wel redelijk betaalbaar. Er zijn veel cafés en bars in de stad. Je kunt er een klein dolfinarium bezoeken of excursies maken naar de nabijgelegen oude overblijfselen zoals Phaselis, Myra en Demre.

De omgeving van Kemer

Wat is de moeite waard tijdens jouw vakantie in Kemer, Turkije? Er was hier eens een vissersdorp – zo begint de geschiedenis van de meest bekende en populaire toeristische bestemmingen meestal. Ooit een rustig toevluchtsoord voor vissers, is Kemer nu uitgegroeid tot een elegante en gewaardeerde badplaats aan de Lycische kust, met de provincies Beldibi, Göynük, Çamyuva en Tekirova.

Gunstige locatie – slechts 43 km ten zuidwesten van Antalya en ca. 50 km van de internationale luchthaven, prachtige locatie tussen de majestueuze toppen van het westelijke Taurusgebergte en de schone en blauwe diepten van de Middellandse Zee maken de keuze voor rust in dit een deel van Turkije een hit.

Natuurschoon

Je hoeft de stad niet uit om van de schoonheid van de natuur te genieten – kijk gewoon rond, zelfs vanuit het perspectief van een comfortabele ligstoel. De rotsachtige Taurus, en meer specifiek het Beydaglari-gebergte, domineert het dorp. De kale bergkammen lijken de lucht te raken, waarna ze worstelen met groen om recht in het kristalheldere water te vallen.

De stranden van Kemer

Het bekendste strand van Kemer is Moonlight, een halvemaanvormig strand gelegen aan het Moon Park. Over het algemeen zijn de stranden hier rots- of kiezelstranden, wat, in tegenstelling tot wat het lijkt, hun voordeel is – het water lijkt op “aqua minerale” – de bodem is duidelijk zichtbaar en het zand kleeft niet aan het met olie besmeurde lichaam. Voor comfort en veiligheid moet je eraan denken om speciale schoenen of gewone slippers te kopen. De tongen van de stranden zijn goed ontwikkeld – parasols en ligstoelen worden aangeboden tegen betaalbare prijzen, kleedhokjes en toiletten zijn netjes en open voor het publiek. Als je de dorst wilt lessen met een koud drankje, is dat geen probleem. Watersporten en parasailen zullen vooral een attractie zijn voor de actievelingen.

Op een kleine heuvel, tussen het strand en een strook elegante hotels en restaurants, ligt een boulevard aan zee – mooi geplaveid met kleurrijke kubussen, met veel bloemen en groen. Al wandelend kun je enerzijds de prachtige hotels bewonderen en anderzijds genieten van het uitzicht op de blauwe zee. In het donker wordt de plaats verlicht met lantaarns.